het Maal, Kaat Roels Tip toast Niets zo eerlijk en open als een toast. Een bescheiden snee brood zet zich in de schaduw van prei en champignon. Ingrediënten 4 grote sneden brood Olijfolie Preipaté (prei gaar stoven in witte wijn en... Brood van gisteren 31 mei 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Groene burgers Onze courgette is in Italië gecultiveerd. Het zijn grote planten, familie van de pompoen. Pompoenplanten kruipen, maar de courgette blijft mooier op zijn plaats. Ik gebruik ze als sierplant in mijn tu... Brood van gisteren 31 mei 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Gnocchi Dit recept van Italiaanse gnocchi vond ik terug in mijn knipsels (Essen und Trinken, 2003). Traditioneel maak je gnocchi op basis van aardappelen. Deze zijn gemaakt met broodkruim en het resultaat mag... Brood van gisteren 31 mei 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Fruittoast Nog 1 keer, zacht winterfruit en warme kaas. Ingrediënten Sneetjes (oud) desembrood appel peer walnoot gruyère blauwe aas boter of olijfolie Appel / gruyère Smeer boter op dikke sneden desembrood of d... Brood van gisteren 31 mei 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Asperge strata Vorige zomer heb ik doorgebracht in de warmte van de bakkerij van De Superette in Gent. De Superette serveert met terechte trots creaties vertrekkend van kraakverse producten van land en zee. Voor het... Brood van gisteren 30 apr. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Wrap met kruidenkaas Tuinieren hoort er weer bij. Concurreren met de groentenman blijft een haast hopeloze zaak, maar voor wat kruiden vindt iedereen wel een plekje. Zet kruiden die van droogte houden bij elkaar (tijm, sa... Wrap 30 apr. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Maak chips van je wraps Nooit gedacht dat ik een pleidooi voor wraps zou houden. Ik vond het maar droge, saaie stukjes karton. Tot ik ze zelf begon te maken met echte speltmeel en desem en ze meer 'out of the box' begon te b... Wrap 30 apr. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Croutons en broodkruim Croutons Ingrediënten 2 grote sneden brood, +/-120g 2 eetlepels olijfolie Zout en peper Optioneel: 1 theelepel (provencaalse) kruiden Voorbereiding Scheur het brood -ook de korst- in kleine stukjes in... Brood van gisteren 30 apr. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Venkelgratin Ingrediënten Venkel, 2 knollen in 8-10 partjes gesneden Ajuin, 1, fijngesneden Appel, klokhuis verwijderd, geschild, in fijne plakjes Look, 2 teentjes gesnipperd Zachte kaas: schimmelkaas, camembert, ... Brood van gisteren 30 apr. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Cracker croque het Maal zet ook crackers op het menu. Ik hoor je al denken: 'is dat wel ècht eten'? Ook voor onze crackers gebruiken we spelt zonder additieven. We variëren met boekweit, haver en rogge en smaken af ... Cracker 31 mrt. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels De nieuwe asperges zijn er Net als spruitjes en witloof zijn asperges echt van bij ons. Elk jaar kijken we weer uit naar het aspergeseizoen. Dat loopt van ergens in april tot 24 juni, met Sint Jan. Dan moet de plant doorgroeien... Brood van gisteren 31 mrt. 2018 Recepten
het Maal, Kaat Roels Broodpudding Moest het je ooit lukken om wat brood over te houden, dan is broodpudding een zoete optie. Een historisch lekker recept. Ingrediënten 240 g brood (of brioche, peperkoek, croissant...) 2 losgeklopte ei... Brood van gisteren 28 feb. 2018 Recepten