het Maal, Kaat Roels Waardevol Weet je soms niet meer wat te geven aan je gastheer/vrouw? Zeer herkenbaar: zo veel mensen hebben eigenlijk al alles. Kies voor de essentie van een geschenk: waarde-geven. Ga eens langs bij Het Huizek... 31 okt. 2019 Nieuws
het Maal, Kaat Roels Zuurkoolpattie Kool is lekker. Kool is gezond. Kool is vooral: groot. Er zat een reuzespitskool in mijn groentenpakket (Stadsboerderij Turnhout). Één keer een warme groenteschotel, één keer een koolslaatje en de res... Brood van gisteren 30 sep. 2019 Recepten
het Maal, Kaat Roels Herfstcookies Ingrediënten 50 g appelsiroop of appeldiksap 40 g olijfolie 1/8 tl zout 50g bloem 1 tl bakpoeder 150g granola, met echte appels gezoet, van ‘het Maal’ natuurlijk! Bereiding Roer appelsiroop, olijfolie... Granola 30 sep. 2019 Recepten
het Maal, Kaat Roels Peperonata Via via leerde ik Elizabeth David kennen, pionier voor culinaire schrijvers. Al in de jaren ’50 ging zij op zoek naar echte, goede ingrediënten, van het seizoen en streekgebonden. Zij verdiepte zich i... Brood van gisteren Cracker Focaccia 30 apr. 2019
het Maal, Kaat Roels Wonderljk! Winter en zomer, koud en warm, rauw en gekookt. Alles kan met de eenvoudige wortel. Bij EVA loopt weer het project ‘Try vegan’ met verrassend lekkere recepten, ook voor non-believers. Dit komt uit het... 31 mrt. 2019
het Maal, Kaat Roels Traditionele passie Dit is een traditionele ovenschotel met brood van gisteren en geroosterde seizoengroenten. Hier zorgen pompoen en rode paprika voor de vurige kleur. Brood zorgt voor de binding. Je maakt het ruim op v... Brood van gisteren 31 jan. 2019
het Maal, Kaat Roels Huisgemaakte boter Ingrediënten 50 g volle yoghourt 500g room 40% Peper Zout Speltbrood (om af te bakken) één Roer de yoghourt met de room en laat 24 uren (afgedekt) bij kamertemperatuur staan. twee Klop de room met een... 31 dec. 2018
het Maal, Kaat Roels Broodsoufflé We gaan weer met restjes brood aan de slag. Het brood zuigt de bouillon op en je krijgt eerder een soufflé. Maak een grote kom of neem kleine eenpersoonspannetjes voor een ideaal winters bijgerecht. J... Brood van gisteren 31 okt. 2018
het Maal, Kaat Roels Groene winterpesto Pesto, nog zo’n verrassende restjesverwerker. Traditioneel maak je pesto met pijnboompitten, basilicum en parmesan. Kijk eens in de koelkast voor andere opties: eender welke noot maar ook pompoenpitte... Brood van gisteren 31 okt. 2018
het Maal, Kaat Roels Wentel-wafel Voor een druilerige dag. Je zou met plezier brood oud laten worden, gewoon uit nostalgie. Ingrediënten enkele sneetjes brood, liefst oud en droog want dan neemt het beter vocht op 250 ml (plantaardige... Brood van gisteren 31 okt. 2018
het Maal, Kaat Roels Wrap-quiche Alsacienne Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Quiche is afkomstig uit Lotharingen, historisch wisselend een Duitse of een Franse streek. ‘Quiche’ is een verfransing van het Duitse ‘Kuchen’ (koe... Wrap 30 sep. 2018
het Maal, Kaat Roels Muha-wat? Muhammara is een Syrische paprikaspread, heel erg in de mode. In de zomer, als de rode paprika’s op zijn best zijn, rooster ik ze en vries ze netjes gepeld in voor zomers getinte gerechtjes in de donk... 30 sep. 2018