Wrap met kruidenkaas

en geroosterde groenten

Tuinieren hoort er weer bij.  Concurreren met de groentenman blijft een haast hopeloze zaak, maar voor wat kruiden vindt iedereen wel een plekje.  Zet kruiden die van droogte houden bij elkaar (tijm, salie, rozemarijn) en maak plaats voor peterselie, munt, zuring en basilicum die af en toe wel wat water willen.  Een variatie aan kruiden kan het verschil maken: een ware metamorfose van een simpele lepel platte kaas, ricotta of yoghurt.

Gegrilde groenten zijn makkelijk klaar te maken en lekker: warm, koud of op kamertemperatuur.  Paprika is zacht en zoet.  De pit komt van de bloemkoolroosjes.  

Ingrediënten

ricotta, platte kaas of yoghurt

verse kruiden als: bieslook, peterselie, rozemarijn, basilicum.  Gewassen en fijgesneden.

bloemkool, in kleine roosjes 

rode paprika, gewassen, zonder pitlijst in reepjes gesneden

olijfjes naar smaak

olijfolie

paprikapoeder

chilipoeder of vlokken

peper en zout

speltwraps

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180°C.  Meng de bloemkoolroosjes met enkele eetlepels paprikapoeder, wat chili en olijfolie.  Kruid af met peper en zout.  Rooster 20-30 minuten in de oven tot ze mals zijn.  Af en toe omschudden. 

Ook de paprikareepjes met olie, peper en zout mengen en in de oven garen, regelmatig roeren.

Enkele lepels gesnipperde groene kruiden onder de ricotta, platte kaas of yoghurt roeren.  

Presentatie

Verspreid de kruidenkaas over 2/3 van de wrap.  Leg er wat geroosterde paprika en bloemkoolroosjes op en olijven naar smaak.

Rol de wrap op en zet eventueel even onder de grill.

Serveer met een verse groene salade.




# Wrap
Asperge strata
doordeweekse luxe