Ingrediënten
Venkel, 2 knollen in 8-10 partjes gesneden
Ajuin, 1, fijngesneden
Appel, klokhuis verwijderd, geschild, in fijne plakjes
Look, 2 teentjes gesnipperd
Zachte kaas: schimmelkaas, camembert, chaumes of een andere
Broodkruim, zelfgemaakt natuurlijk!
Enkele walnoten in stukjes
Geraspte oude gouda
1/2 glas witte wijn, bouillon
Olijfolie
Peper
Voorbereiding
Stoof de uitjes en de look glazig. Doe de venkel erbij met wat bouilon en een scheutje witte wijn. Breng aan de kook en zet het deksel op de pan om de venkel (bijna) gaar te stoven. Kruid naar smaak met peper.
Giet alles over in een ovenschaal. Strooi de appel, de walnootstukjes erover en leg er blokjes zachte kaas tussen. Bestrooi met broodkruim en wat geraspte gouda.
Zet +/- 20-30 minuten in een oven van 180°C.
Presentatie
Deze groentenschotel past bijvoorbeeld bij gekookte aardappeltjes en een groene salade.