Niets zo eerlijk en open als een toast. Een bescheiden snee brood zet zich in de schaduw van prei en champignon.
Ingrediënten
4 grote sneden brood
Olijfolie
Preipaté (prei gaar stoven in witte wijn en daarna mixen)
Een bakje champignons. In plakjes snijden en bakken in olijfolie
Enkele teentjes look, fijn geperst
Een pittige kaas (vb Tomme van geitenkaas, Achelse blauwe, Gruyère)
Peper
Peterselie
één persoon. Als het echt is voor de ene, is het echt voor de rest.
Voorbereiding
De sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat leggen, bedruppelen met olijfolie en bij 200°C roosteren.
Een gulle laag preipaté op smeren en beleggen met gebakken champignongschijfjes. Wat geperste look en stukjes kaas over verdelen. Kruiden met peper.
In de oven zetten tot de kaas wat smelt.
Presentatie
Enkele blaadjes peterselie over uitstrooien en met een seizoenssalade opdienen.