Nooit gedacht dat ik een pleidooi voor wraps zou houden. Ik vond het maar droge, saaie stukjes karton. Tot ik ze zelf begon te maken met echte speltmeel en desem en ze meer 'out of the box' begon te benaderen: als pizzabodem, croque, lasagna. Dit recept voor 'chips' bewijst hun algemene nut.
Simpel en snel, voor jong en oud, kleine en grote honger.
Ingrediënten:
speltwraps
olijfolie
zout, kruiden (eender welke: paprika of chili, peterselie of provencaalse kruiden, curry)
voor een dipsausje (feta, yoghurt, kruiden)
Voorbereiding:
Warm de oven voor op 180°C. Borstel wat olijfolie op de wraps en bestrooi ze licht met zout en andere kruiden. Scheur de wraps in stukken en leg deze op een bakplaat. Bak +/- 10 minuten en laat afkoelen.
Voor het dipsausje wat fetakaas losroeren met enkele lepels yoghurt. Kruiden, met rode paprika, gele curry of groene peterselie.
Presentatie:
De wrapchips samen met de dipsaus in het midden op tafel. Ketchup mag er altijd bij!