het Maal, Kaat Roels Fruittoast Nog 1 keer, zacht winterfruit en warme kaas. Ingrediënten Sneetjes (oud) desembrood appel peer walnoot gruyère blauwe aas boter of olijfolie Appel / gruyère Smeer boter op dikke sneden desembrood of d... Brood van gisteren 31 mei 2018
het Maal, Kaat Roels Asperge strata Vorige zomer heb ik doorgebracht in de warmte van de bakkerij van De Superette in Gent. De Superette serveert met terechte trots creaties vertrekkend van kraakverse producten van land en zee. Voor het... Brood van gisteren 30 apr. 2018
het Maal, Kaat Roels Wrap met kruidenkaas Tuinieren hoort er weer bij. Concurreren met de groentenman blijft een haast hopeloze zaak, maar voor wat kruiden vindt iedereen wel een plekje. Zet kruiden die van droogte houden bij elkaar (tijm, sa... Wrap 30 apr. 2018
het Maal, Kaat Roels Maak chips van je wraps Nooit gedacht dat ik een pleidooi voor wraps zou houden. Ik vond het maar droge, saaie stukjes karton. Tot ik ze zelf begon te maken met echte speltmeel en desem en ze meer 'out of the box' begon te b... Wrap 30 apr. 2018
het Maal, Kaat Roels Croutons en broodkruim Croutons Ingrediënten 2 grote sneden brood, +/-120g 2 eetlepels olijfolie Zout en peper Optioneel: 1 theelepel (provencaalse) kruiden Voorbereiding Scheur het brood -ook de korst- in kleine stukjes in... Brood van gisteren 30 apr. 2018
het Maal, Kaat Roels Venkelgratin Ingrediënten Venkel, 2 knollen in 8-10 partjes gesneden Ajuin, 1, fijngesneden Appel, klokhuis verwijderd, geschild, in fijne plakjes Look, 2 teentjes gesnipperd Zachte kaas: schimmelkaas, camembert, ... Brood van gisteren 30 apr. 2018
het Maal, Kaat Roels Cracker croque het Maal zet ook crackers op het menu. Ik hoor je al denken: 'is dat wel ècht eten'? Ook voor onze crackers gebruiken we spelt zonder additieven. We variëren met boekweit, haver en rogge en smaken af ... Cracker 31 mrt. 2018
het Maal, Kaat Roels De nieuwe asperges zijn er Net als spruitjes en witloof zijn asperges echt van bij ons. Elk jaar kijken we weer uit naar het aspergeseizoen. Dat loopt van ergens in april tot 24 juni, met Sint Jan. Dan moet de plant doorgroeien... Brood van gisteren 31 mrt. 2018
het Maal, Kaat Roels Broodpudding Moest het je ooit lukken om wat brood over te houden, dan is broodpudding een zoete optie. Een historisch lekker recept. Ingrediënten 240 g brood (of brioche, peperkoek, croissant...) 2 losgeklopte ei... Brood van gisteren 28 feb. 2018
het Maal, Kaat Roels Passie voor pizza het Maal suggereert 3 verschillende bodems, sneller dan een afhaalpizza Pizza liefhebbers in huis? Verras ze met deze snelle versies. Vertrek van brood, wraps of focaccia. Jij kiest wat erop ligt. Mee... Brood van gisteren Focaccia Wrap 28 feb. 2018
het Maal, Kaat Roels Hummus Overal ter wereld combineren mensen graan et peulvruchten. Deze combinatie bevat al de essentiële aminozuren. het Maal specialiseert zich in graanproducten en hieronder 2 spreads, een ideale en vooral... 28 feb. 2018
het Maal, Kaat Roels Pannenkoek met fruit Haspengouw heeft goede landbouwgrond en is gekend als de fruitschuur, maar ook rondom ons wordt er indrukwekkend fruit geteeld. Traditioneel werden appels en peren die niet voldoen aan de schoonheids-... 28 feb. 2018