het Maal, Kaat Roels Granola met In 1-2-3 een feestelijk fris bordje vol goedheid. Ontbijt, brunch of tussendoortje. Augustus is dé maand van de perziken, maar ook heel wat bessen zijn nu plukklaar. Zet een struikje in de tuin of op ... Granola 31 jul. 2018
het Maal, Kaat Roels Panzanella Dankzij het zonnige weer hebben zelfs wij in Vlaanderen nu lekkere tomaten. Panzanella is een traditionele Italiaanse broodsalade, met typische Italiaanse zomergroenten. Het brood neemt de vinaigrette... Brood van gisteren 31 jul. 2018
het Maal, Kaat Roels High tea granola cake Heerlijk zacht, smelt op de tong. Een traditionele 4/4 cake bevat 4 gelijke delen: bloem - suiker - boter - ei. Weinig voedingswaarde als je geraffineerde ingrediënten neemt. Het granola-cake-recept g... Granola 31 jul. 2018
het Maal, Kaat Roels Toast courgette Wat doe je als je helemaal alleen thuis bent met enkel 2 sneetjes oud brood? Je maakt er het beste van: toast courgette! Ingrediënten Desembrood in sneetjes, mag gerust enkele dagen oud zijn. Olijfoli... Brood van gisteren 31 jul. 2018
het Maal, Kaat Roels Pizzaspread Ben jij een yoghourt-eter die het vocht -dat is de wei- weggiet? Maak eens ketchup met deze wei. Even fris als fabriekssaus maar zonder al die glucose-fructosesiroop en conserveermiddelen. Die geferme... Brood van gisteren Cracker Focaccia 31 jul. 2018
het Maal, Kaat Roels Kruiden en salsa De tuin staat vol verleidelijke kruiden, eindelijk zongerijpte tomaten. Te warm om uitgebreid te koken. Ingrediënten Enkele dikke sneetjes desembrood olijfolie verse kruiden (vb. peterselie, basilicum... Brood van gisteren 30 jun. 2018
het Maal, Kaat Roels Zomeromelet Ingrediënten Enkele dikke sneetjes desembrood olijfolie in kleine blokjes gesneden ajuin, paprika, courgette… eieren, geklopt peper en zout Voorbereiding Stoof de blokjes groenten in wat olijfolie. Sn... Brood van gisteren 30 jun. 2018
het Maal, Kaat Roels Spiegelfocaccia We hebben sinds kort weer kippetjes. Kakelverse eitjes met stevig eiwit geven perfecte spiegeleitjes. Met heel eenvoudige ingrediënten en wat restjes komt er een verassend lekkere maaltijd op tafel: z... Brood van gisteren Focaccia 30 jun. 2018
het Maal, Kaat Roels Tapas tip: wrap calzone Dat is pas indruk maken. 'Niets' in de koelkast. Wat wraps en we zijn vertrokken. Ingrediënten Enkele wraps. Tomaat in eender welke vorm: gehakte verse of halfgedroogde tomaat, tomatenconcentraat of t... Wrap 31 mei 2018
het Maal, Kaat Roels Tip toast Niets zo eerlijk en open als een toast. Een bescheiden snee brood zet zich in de schaduw van prei en champignon. Ingrediënten 4 grote sneden brood Olijfolie Preipaté (prei gaar stoven in witte wijn en... Brood van gisteren 31 mei 2018
het Maal, Kaat Roels Groene burgers Onze courgette is in Italië gecultiveerd. Het zijn grote planten, familie van de pompoen. Pompoenplanten kruipen, maar de courgette blijft mooier op zijn plaats. Ik gebruik ze als sierplant in mijn tu... Brood van gisteren 31 mei 2018
het Maal, Kaat Roels Gnocchi Dit recept van Italiaanse gnocchi vond ik terug in mijn knipsels (Essen und Trinken, 2003). Traditioneel maak je gnocchi op basis van aardappelen. Deze zijn gemaakt met broodkruim en het resultaat mag... Brood van gisteren 31 mei 2018