In 1-2-3 een feestelijk fris bordje vol goedheid. Ontbijt, brunch of tussendoortje.
Augustus is dé maand van de perziken, maar ook heel wat bessen zijn nu plukklaar. Zet een struikje in de tuin of op het balkon of plan een uitstapje (met de kinderen) naar een zelfoogsttuin.
Ingrediënten
Granola, ongeveer 20g/portie
Yoghourt of kefir, ongeveer 150g/portie
Fruit van het seizoen, vers of gebakken, bijvoorbeeld perzik, pruim, peer, appel
Klein seizoensfruit als blauwe bessen, aalbessen, frambozen, braambessen, stekelbessen
Topping: bijvoorbeeld hennepzaad, sesamzaad, cacao nibs, amandelschaafsel, noten
Voorbereiding
Was het fruit en snij het in plakken. Pruimen snij je in 2 en je haalt er de pit uit. Niet-bio fruit eventueel schillen.
Je kan de schijven perzik/pruim/appel/peer bakken in een pan met olijfolie of boter, maar gewoon vers is ook lekker.
Presentatie
Giet een laag yoghourt of kefir op een bordje. Verdeel het fruit erover en een schepje granola. Afwerken met sesam- of hennepzaad, cacao-nibs, amandelschaafsel, walnoot of andere noten.