We gaan weer met restjes brood aan de slag. Het brood zuigt de bouillon op en je krijgt eerder een soufflé. Maak een grote kom of neem kleine eenpersoonspannetjes voor een ideaal winters bijgerecht. Je kan het ruim op voorhand voorbereiden.
Ingrediënten
Desembrood, oud, in 2cm dikke sneetjes
Een handvol kruiden als munt, tijm, peterselie of rozemarijn, fijngesnipperd
Bouillon, opgewarmd (niet te zout maken want er zal ook kaas gebruikt worden)
Peper en zout naar smaak
Kaas, 200g geraspt en enkele plakjes zachte kaas
Bereiding
Meng de kruiden met de geraspte kaas.
Leg een laagje brood in een ovenschaal. Giet er bouillon over tot het doorweekt is. Geef het brood de tijd om de bouillon op te slorpen. Strooi er geraspte kaas over en leg er weer een laagje brood op. Overgiet weer met bouillon. Laat 5-10 minuten staan. Het brood moet doorweekt zijn zonder echt vocht vrij te laten. Bestrooi met geraspte kaas en leg er een snee zachte kaas op.
Nu kan dit in een oven van 180°C, een grote kom bijna een uur en kleine kommetjes ongeveer half zo lang. De kaas moet een mooie goudbruine korst hebben.
Laat even rusten. De soufflé mag in het midden wat inzakken.
Presentatie
Serveer als een voorgerecht of als bijgerecht bij een frisse salade.
Variatie
- Beleg het brood met pesto.
- Leg gehakte olijven tussen de sneetjes brood. Of geroosterde groenten.