Spiegelfocaccia

kakelvers

Kaat

Spiegelfocaccia

kakelvers

We hebben sinds kort weer kippetjes.  Na veel gezeur en dankzij gouden buren die zonder mopperen huisdierenzitten.  Kakelverse eitjes met stevig eiwit geven perfecte spiegeleitjes.

Met heel eenvoudige ingrediënten en wat restjes komt er een verassend lekkere maaltijd op tafel: zacht eitje, onverwachte vulling, krokant brood.  

Odoo - Sample 1 for three columns

Odoo - Sample 2 for three columns

Odoo - Sample 3 for three columns

Odoo - Sample 3 for three columns

Ingrediënten

Focaccia

Verse eieren

Smaakmaker zoals

  • Gebakken uitjes en parmesan
  • Tomatensaus
  • Mosterd
  • Kruidenkaas

olijfolie

groene kruiden

peper en zout

Voorbereiding

Snij eerst een portie van een focaccia en haal er een deksel uit zodat er een schaaltje focaccia overblijft groot genoeg voor een eitje . 

Van het deksel snij je soldaatjes.  Druppel er (kruiden)olijfolie over en leg ze in een ingevette ovenschaal.

In de focaccia komt onderaan ‘de smaakmaker’.  Dat kunnen gebakken uitjes met wat kaas zijn, mosterd, kruidenkaas, een restje tomatensaus. 

Daarop breek je het eitje.  Kruid naar smaak met peper en zout.  Leg in de ovenschaal en zet in een oven van 190°C tot het eiwit net gestold is. 

Presentatie

Presenteer met een slaatje.  De krokante soldaatjes dop je het eigeel.  Daarna geniet je van een lekkere gevulde focacciatoast.

PS: ook ideaal om oude focaccia's op de feesttafel te krijgen.