Ingrediënten
70 g granola of knapperige muesli
80 g havermoutvlokken
80 g gedroogde rozijnen, veenbessen of andere vruchten
50 g (bosbessen)sap
50 g honing (of appeldiksap)
50 g appelmoes
1 snufje zout
- Mix de havermoutvlokken en de zemelen fijn in de keukenmachine.
- Vul een kom met de appelmoes, het bosbessensap, de honing en een snufje zout. Verwarm zacht in de microgolfoven of au bain-marie. Roer.
- Meng in een kom het havermoutmengsel, de granola en de gedroogde bosbessen. Giet hierover het appelmoesmengsel en roer met een houten lepel tot een gelijkmatig deeg.
- Verdeel het deeg over de 6 mini cakevormpjes. Strooi er wat granola op als je van knapperig houdt. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Bak 1,5 uur bij 90°C.
- Laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.