Geen betere start van de dag dan dat rustige kopje koffie, ’s morgens voor de drukte. Tenzij het volgende knusse ontbijt.
Meng ’s avonds al de droge ingrediënten in een kom. Kombineer de natte ingrediënten in een maatbeker en bereidt de bakvorm alvast voor.
’s Morgens de oven voorverwarmen op 175°C, het natte mengsel onder het droge roeren. Hop alles in de bakvorm en de oven in. Bak 35-40 minuten.
Drink nu je rustige kopje koffie en lok de rest met een feestontbijt. Je eet de cake warm, gewoon uit de schaal.
Zet de fruitschaal mee op tafel voor een frisse afsluiter.
Droge ingrediënten:
180 g bloem
125 g mascobado suiker (=ongeraffineerd dus met meer smaak)
25 g ongezoete cacaopoeder
¼ tl zout
1 tl Natriumbicarbonaat
¼ tl bakpoeder
Natte ingrediënten:
230 g sterke koffie, koud
70 g plantaardige olie
15 g (1 eetlepel) (appel)azijn
Snuf vanille
+ bakvorm, ingevet + met bakpapier (minstens 5 cm hoog, 20 cm vierkant of een ronde van zo’n 23 cm)
Dit recept is gebaseerd op een cakerecept van King Arthur Flour.