Broodsoep

warmt de winteravond

Met wat restjes wortel, prei, look, ajuin en selder maak je een lekkere groentenbouillon.  Alles wassen en in stukjes in een pot water laten pruttelen, samen met wat kruiden (laurier, tijm, salie, peper).  Afkoelen, zeven en klaar.  Maak er deze broodsoep mee en vries de rest in voor later.

Ingrediënten

2 ajuinen, dunne schijfjes

3-4 teentjes look, in fijne plakjes gesneden

2 l groentenbouillon (zelfgemaakt of met een blokje)

Laurierblaadje

Olijfolie

375 g sneetjes oud desembrood

4 el witte wijn

Enkele takjes tijm

Groene pesto (geroosterde nootjes + basilicum + harde kaas + olijfolie goed mixen)

Voorbereiding

Bak de ui en look glazig in olijfolie. 

Groentenbouillon en laurierblaadje toevoegen en +/- 5 minuten koken. 

Het brood in stukken scheuren en bij de bouillon doen.  Kruid met peper en zout.  10 minuten op een matig vuur laten garen.

Haal de pot van het vuur en breng op smaak met witte wijn, enkele eetlepels olijfolie en tijm.  Druppel er naar smaak zelfgemaakte pesto in.


Huisgemaakte boter
bij vers speltbrood