Eén sneetje over ? Dan voorspel ik een hartverwarmend ontbijt.
Tip: werk samen met de kinderen. Laat ze hun lievelingsfruit kiezen.
Ingrediënten
een snee desembrood ‘van gisteren’, in kleine dobbelsteentjes gesneden
(plantaardige) melk
een eitje, als je het in huis hebt
stukjes fruit, diepvries, vers of gedroogd
kruiden naar smaak (vanille, kaneel, citrusschil, steranijs, nootmuskaat…)
Voorbereiding
Klop het ei onder de melk. Kruid naar wens met nootmuskaat, kaneel, vanille… Laat de blokjes brood het mengsel opnemen. Meng er het fruit onder. Schep in 1 grote schaal of in éénpersoonsschaaltjes. Strooi er wat amandelschilfers over.
Afwerking
Bak zo'n 30 minuten in een oven van 180°C.
Serveer warm, lauw of koud.
Lekker met wat yoghourt of platte kaas.