Zomerschotel

rond brood

Zomerse groenten en het bedje van oud brood

De courgettes hebben genoten van het mooie weer.  Geroosterd passen ze perfect bij brood.

Het recept vindt zijn inspiratie uit het Oostenrijkse boekje 'Kochen mit Brotresten.  


Ingrediënten

  • Enkele (dunne) sneetjes brood van gisteren of ouder
  • Geroosterde of gesmoorde groenten (3-tal tomaten en naar keuze: courgette, ui, prei, wortelpaprika, aubergine…)
  • 3 eieren
  • 250g platte kaas of (plantaardige) room
  • 100 g geraspte kaas of edelgistvlokken
  • Peper, zout en kruiden naar smaak

Meng de eieren met de platte kaas of room en de geraspte kaas.  Maal er wat peper bij.

Vet een ovenschaal in met olie.  Bedek de bodem met een laagje brood.  Schep er 1/3 van het ei/kaasmengsel er op en vervolgens de geroosterde groenten.  Eindig met de rest van het ei/kaasmengsel.

Zet 45 minuten in een oven van 170°C.

Serveer met een frisse seizoenssalade.



Zoet
met een goed gevoel